Business Impact Analyse

“Zonder dat bedrijven het direct beseffen is vaak het functioneren van het bedrijf direct afhankelijk van de hedendaagse digitalisering. Het niet functioneren van of misbruik van de digitale omgeving, heeft directe impact op de bedrijfsvoering. Laat staan als herstel niet meer mogelijks is. Risico’s vooraf in kaart brengen en beheersen is daarom cruciaal voor elk bedrijf.”

Grip op de digitale veiligheid

Met de Business Impact analyse / Assessment van Hofsecure krijgt u grip op digitale veiligheid. Met de BIA wordt er gekeken naar de kritieke bedrijfsprocessen en naar organisatie risico’s. Het resultaat is dat u weet hoe u moet handelen bij een incident.

Business Impact Analyse model - Hofsecure

Onze aanpak

Wij hanteren een pragmatische aanpak. Geen grote documenten die toch niet worden gelezen, maar to-the-point beschrijving met aandachtspunten, acties en beschrijving van het risico met de mogelijke impact op uw bedrijfsvoering. Met de identificatie van IT services en systemen bent u in staat om uw bedrijfscontinuïteit goed te managen.

Een pragmatische aanpak op BIA

“Vaak verneem ik dat veel organisaties moeite hebben met het opstellen van een BIA. Een BIA traject lijkt dan vaak een eindeloze exercitie te worden. Met een meer pragmatische aanpak behaal je sneller resultaat en is praktisch in gebruik voor bijvoorbeeld business continuity planning, (security) incident management of het stellen van prioriteiten binnen de IT operatie.”

Afhankelijk van de grote van de organisatie kan ik een inschatting maken hoeveel tijd het gaat kosten om een BIA op te stellen.

Resultaat

  • BIA kan worden gebruikt voor prioriteiten binnen (Security) Incident Management;
  • BIA kan worden gebruikt voor SOC diensten;
  • BIA kan worden gebruikt voor prioriteit bepaling van patch management;
  • BIA kan worden gebruikt voor Disaster Recovery Plan en Planning;
  • BIA kan worden gebruikt voor Business Continuity Management;
  • BIA kan worden gebruikt voor Security Risico Management.

Voor meer informatie neem contact op middels onderstaande contactgegevens.

Neem contact met ons op