Het belang van awareness

Vrijwel iedereen heeft thuis een slot op de deur om te voorkomen dat inbrekers makkelijk binnen komen. Het hebben van een slot biedt echter geen garantie. Wanneer iemand vergeet het huis op slot te doen of niet weet hoe dit moet, kan een inbreker zonder enige moeite naar binnen lopen. Zo is het ook online: wanneer iemand een digitale deur open laat staan, komt een cybercrimineel relatief gemakkelijk binnen. Security awareness is daarom essentieel.

Security awareness (oftewel beveiligingsbewustzijn) houdt in dat medewerkers zich bewust zijn van de dreigingen met betrekking tot (informatie)beveiliging en weten hoe hier mee om te gaan. Deze dreigingen variëren van zwakke wachtwoorden tot slecht beheerde accounts en van phishing tot aan een mail die naar de verkeerde ontvanger verzonden wordt. Mensen maken fouten en toeval of niet: hier ontstaan dan ook de meeste cyberincidenten.

Tijdens een incident is het belangrijk dat uw organisatie blijft doordraaien. Ransomware, waarbij bestanden niet meer toegankelijk zijn of een datalek dat in de media verschijnt, kunnen flinke impact hebben op uw bedrijfsvoering en reputatie. Uw productie en/of diensten liggen voor een aantal dagen of zelfs weken stil en (potentiële) klanten krijgen vraagtekens bij uw dienstverlening.

Door medewerkers bewust te maken van de gevaren die er zijn voor uw organisatie, wordt de kans op en impact van incidenten verkleint. Medewerkers klikken bijvoorbeeld niet op een kwaadaardige link of kiezen een sterk wachtwoord. Ontstaat er toch een incident? Dan is het goed dat medewerkers weten hoe er gehandeld moet worden. Hierdoor blijft de impact laag.

HOFSECURE.COM

Omdat security awareness erg belangrijk is om organisaties draaiende te houden, is dit een van de onderwerpen waar HOFSECURE.COM veel aandacht aan besteed. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn onder andere:

  • Phishing;
  • Sterke wachtwoorden;
  • Het updaten van systemen;
  • Veilig op het internet;
  • Social Media;
  • Handelen tijdens een incident.

HOFSECURE.COM kan u helpen om medewerkers bewust te maken van de digitale risico’s van uw organisatie. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hofsecure is partner van Knowbe4. Het belang van Awareness

Knowbe4 is marktleider op het gebied van awareness tooling en content. Hofsecure helpt bij de implementatie en het succes rondom het awareness programma.

 

Zie ook onze partner:

CyberZoni.com

 

Voor meer informatie neem Contact met ons op!