Wij zetten in op een continu awareness programma voor de maakindustrie. Awareness programma’s gaan vaak in op IT-risico’s. Voor maakbedrijven werkt dit niet altijd op de werkvloer, omdat niet iedereen dagelijks achter een computer zit. De aansturing van machines is echter steeds meer digitaal en de impact van een cyberincident heeft grote gevolgen voor de continuïteit. Dus ook zonder dagelijkse computerinteractie is awareness essentieel.

Hofsecure maakt gebruik van reeds bewezen awareness programma tools in combinatie met bedrijfsspecifieke content. Learnings die aansluiten op de maakindustrie situaties op de werkvloer.

 

Wij gebruiken hiervoor o.a.:
✅ Inzetten van een interactieve bedrijfsfilm. Medewerkers herkennen werksituaties en worden gewezen op risico’s en gevolgen van een incident.
✅ Op maat gemaakte e-learning gericht op risico scenario’s binnen maakindustrie bedrijven.
✅ Informatie-uitingen via e-tv schermen op de werkvloer.
✅ Inzetten van offline awareness middelen (USB-drop, posters of cyber crime scenés).
✅ Daarnaast de standaard zaken als phishing, learnings, gamification en risico gebaseerde learning voor de medewerkers met de grootste kans op het veroorzaken van een cyberincident.

Veelgebruikte aanpak voor maakbedrijven waar medewerkers niet direct een computer tot hun beschikking hebben:

  • Vooraf bepalen wat de top 10 cybersecurity risico onderwerpen zijn op de werkvloer
  • Bedrijfsfilm (onboarding/e-tv/yearly learning) Top 5 risico onderwerpen als scenario uitwerken en filmen met professioneel filmploeg. Kan als film of in delen worden opgeknipt. Eventueel interactief als learning. (bijv. leverancier met laptop voor onderhoud en visueel laten zien wat de gevolgen zijn omdat de laptop van de leverancier is besmet. Of stelen intellectueel property en impact bouwen product in buitenland)
  • Maandelijks e-tv learning boodschap (visueel en tekst) gerelateerd aan het risico of actualiteit
  • e-learning aanvulling met top risico onderwerpen visueel uitgebeeld op basis van werksituatie
  • news-letter / posters met learning boodschap (visueel en tekst)
  • BHV/firefighters local teams trainen als ambasadeurs op de werkvloer voor cybersecurity
  • USB drop
  • Red-team. Fysiek binnenkomen en als doel om apparatuur te plaatsen en informatie te verkrijgen over processen. Vervolgens terugkoppeling over het resultaat en mogelijke gevolgen.