Waarom het belangrijk is om je cloud regelmatig te scannen

Veel bedrijven en individuen slaan hun gegevens op in de cloud, zoals Microsoft Azure, AWS (Amazon Web Services) en Google Cloud. Het gemak van deze clouddiensten is onmiskenbaar, maar het kan ook gevaren met zich meebrengen als je de cloud niet regelmatig scant op mogelijke bedreigingen of configuratiefouten.

Zonder het scannen van je cloudomgeving, kunnen cybercriminelen mogelijk toegang krijgen tot je gegevens en deze gebruiken voor hun eigen doeleinden. Dit kan variƫren van het stelen van bedrijfsgegevens of persoonsgegevens, het offline halen van je IT-infrastructuur tot verspreiden van malware en ransomware. Dit kan leiden tot ongeautoriseerde toegang of het verlies van informatie (data loss).

Een ander risico is dat uw bedrijf of uw klanten worden afgeperst door cybercriminelen. Dit wil je liever voorkomen.

Daarom is het belangrijk om regelmatig je cloudomgeving te scannen op mogelijke bedreigingen. Dit kan handmatig worden uitgevoerd, maar dit is tijdrovend process en kan vaak niet alle dreigingen opsporen. Als alternatief bieden wij cloudscanning als een dienst aan, waarmee we je cloudomgeving periodiek kunnen scannen op mogelijke dreigingen.

Bescherm jezelf en je gegevens door regelmatig je cloudomgeving te scannen op mogelijke dreigingen. Als je meer wilt weten over onze cloudscanning dienst, neem dan gerust contact met ons op.